Gordijnen stomen

Gordijnen zijn vaak een investering die u maakt voor uw inrichting. U wilt dan ook voorzichtig zijn als het gaat om het stomen van uw gordijnen. Bij Stomerij.nl kunt u uw gordijnen op professionele wijze laten reinigen. 

Uw gordijnen zelf wassen of laten stomen?

Eenvoudige en kleine vitrage kunnen vaak zonder problemen thuis gewassen worden. Vaak merken we dat de meeste klanten er toch voor kiezen om gordijnen in te leveren bij de stomerij. De gordijnen zijn vaak te groot voor de wasmachine of komen er erg gekreukt uit. 

Daarbij is het stomen van de gordijnen de meest veilige manier om gordijnen te reinigen. Alle gordijnen kunnen namelijk wel gestoomd worden, maar niet alle gordijnen kunnen gewassen worden. Een verkeerde behandeling kan het gordijn volledig ruïneren. 

Waar kan ik mijn gordijnen inleveren?  


Welke gordijnen kunnen gestoomd worden?

Alle soorten gordijnen kunnen gestoomd worden. Afhankelijk van het soort stof en de vervuiling wordt in de stomerij bepaald welke behandeling het beste is. Gordijnen die gemaakt zijn van bijvoorbeeld wol, linnen of velours zijn bijzonder goed geschikt om gestoomd te worden. Zo blijven de gordijnen het mooist. 

Twijfelt u of uw gordijnen gestoomd kunnen worden en/of de vlekken er uit gaan? Stuur ons even een bericht (klanteninfo@stomerij.nl), eventueel met foto, dan geven wij u advies. 

Kunnen gordijnen krimpen door het reinigen?

Door veel ervaring met het reinigen van gordijnen weten we de krimp tot een minimum te beperken. Toch blijft de kans bestaan dat het gordijn krimpt. Hoeveel een gordijn krimpt hangt af van het soort stof en de manier waarop de fabrikant het gordijn gemaakt heeft. 

De meeste fabrikanten houden tijdens het maken van stof de vezel onder spanning. Hierdoor krijgen ze uiteindelijk meer meters stof. De stof waar een gordijn van gemaakt wordt staat dus nog onder spanning. Zodra deze in aanraking komt met vloeistof ontspant de vezel weer. Dit is wat we relaxatiekrimp noemen. Deze krimp is bij de meeste stoffen minimaal 3%. De precieze krimppercentages kunt u opvragen bij de winkel waar u uw gordijnen gekocht heeft. 

Wat kost het reinigen van gordijnen?

De kosten van het stomen van uw gordijn zijn afhankelijk van het aantal vierkante meter (m2). Hiervoor wordt de lengte en de breedte (onderkant, niet de plooikant) van het gordijn opgemeten. 

De prijzen per vierkante meter zijn niet voor alle soorten gordijnen hetzelfde. Het stomen van een velours gordijn heeft niet dezelfde prijs als bijvoorbeeld een in-between gordijn. De kosten voor het stomen kunt u vinden bij de Stomerij.nl inleverpunten of u kunt even mailen naar info@stomerij.nl. 


Waar kan ik mijn gordijnen inleveren?