Dekbedden stomen


Het wassen van dekbedden is niet een dagelijkse bezigheid en wordt vaak door mensen vergeten. Toch is het belangrijk om één keer in de 6 maanden het dekbed te reinigen om schimmels, bacteriën en huisstofmijten te verwijderen. Zo blijft u slapen onder een schoon en fris dekbed. 

Waar kan ik mijn dekbed inleveren?  


Zelf uw dekbed wassen of laten stomen? 

Het probleem met het zelf wassen van dekbedden is dat de wasmachine en de droger vaak te klein zijn. Zou je het dekbed zelf wassen, dan klontert het dons aan elkaar of krimpt en vervilt het wol. De stomerij heeft grote wasmachines en drogers waar de dekbedden makkelijk in passen. 

De dekbedden worden in de stomerij met professionele middelen gereinigd, waardoor ze optimaal schoon worden. De donzen dekbedden worden weer mooi in vorm gebracht en krijgen hun veerkracht terug. 


Wanneer moet een dekbed gestoomd worden? 

De meest voorkomende dekbedden zijn van dons, wol of synthetische vulling gemaakt. Donzen en synthetische dekbedden kunnen zonder problemen gewassen worden. 

Wollen dekbedden moet altijd chemisch gereinigd (gestoomd) worden in een stomerij. Zou u deze wassen, dan krimpt en vervilt de stof, waardoor het dekbed niet meer bruikbaar is. 


Heeft u een vraag over het reinigen van uw dekbed of wilt u graag advies hebben? Stuur uw vraag naar klanteninfo@stomerij.nl of bel ons. Wij helpen u graag. 

 

Het stomen en reinigen van dekbedden in de stomerij

Waar kan ik mijn dekbed inleveren?