Leer en suède reinigen

Een kledingstuk van leer of suède is een investering te noemen. Een kledingstuk van een natuurproduct gaat vaak lang mee als u er goed voor zorgt. Na verloop van tijd wordt door het dragen de kleding vuil. Bij bijvoorbeeld leren jassen zien we vaak dat vooral de kraag en de boorden vuil worden.

Door uw jas bij een stomerij in te leveren kunnen wij dit weer schoon krijgen voor u. Zo kunt u kleding weer langer aan.

Wat voor leren en suède kleding kan gereinigd worden?

Bijna alle soorten kleding van leer of suède kan gereinigd worden. Zelfs sommige leren tassen kunt u laten reinigen. Onze klanten leveren het vaakst de volgende kledingstukken in:

leren rok en leren jas laten reinigen

  • Leren of suède jassen
  • Broeken
  • Rokken
  • Japon
  • Tassen
  • Leren motorkleding
               

 


Kan ik leer en suède zelf schoonmaken?

Op internet zijn tips te vinden over hoe u zelf een vlek uit een leren of suède stof krijgt. Veelgenoemde methoden zijn het gebruiken van groene zeep of babyshampoo. Pas hier wel erg mee op, want als de stof hierdoor verkleurd of hard wordt, krijgt vaak zelfs de stomerij dit niet meer goed. 

Leer en suède zijn natuurproducten waar huidoliën van het dier in zitten. Wanneer de stof gereinigd wordt gaan deze oliën uit de stof. Hierdoor wordt de stof hard. In een stomerij worden deze oliën tijdens het reinigingsproces toegevoegd, waardoor het leer soepel blijft. 

Leer wordt in de fabriek geverfd om het de gewenste kleur te geven. Tijdens de reiniging zal deze kleur altijd gedeeltelijk loslaten (ook als u het leer thuis zou wassen). In de stomerij wordt daarom na de reiniging het kledingstuk weer op kleur gebracht door het te bespuiten.

Hoe werkt het reinigen bij Stomerij.nl?

U kunt uw kleding inleveren bij een van onze 1500 inleverpunten. Wanneer wij uw leren kleding binnen krijgen bekijken we welke vlekken er op zitten en bepalen wij de prijs. Deze prijzen variëren van 20 tot 50 euro afhankelijk van hoeveel werk er aan de kleding is. We nemen eerst altijd even contact met u op voor akkoord voordat we gaan reinigen. 

De levertijd van de kleding is gemiddeld twee weken. 

Waar kan ik mijn kleding inleveren?  

Heeft u nog vragen over het reinigen van leren kleding? Neem dan even contact met ons op. Wij geven u graag advies.